23.8 C
Sabah
Sabtu, 10 April, 2021

Kecewa Dengan Pelantikan PAS, Penyokong STAR Kempen Jatuhkan GRS

Must Read

Sarawak Dalam Proses Menuntut Kembali Tanah Yang Diserah Kepada Kerajaan Pusat

Kerajaan Negeri Sarawak sedang dalam proses menuntut kembali tanah-tanah yang telah diserah kepada Kerajaan Persekutuan, kata bekas Penasihat Undang-undang...

Muhyiddin Minta Semua Bertenang, Keadaan Terkawal

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin telah pada awal bulan ini meminta supaya orang bertenang dalam menghadapi penularan pandemik COVID-19 pada...

Kecewa Dengan Pelantikan PAS, Penyokong STAR Kempen Jatuhkan GRS

Kecewa dengan lantikan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) ke Dewan Undangan Negeri Sabah, seorang bekas penyokong tegar Parti Solidariti Tanah...

Kecewa dengan lantikan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) ke Dewan Undangan Negeri Sabah, seorang bekas penyokong tegar Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) telah bertekad untuk menjatuhkan Gabungan Rakyat Sabah (GRS).

Farton Jinson yang dahulunya menyokong STAR/PN telah meluahkan kekecewaannya melalui Facebook.

Katanya, GRS tidak akan bertahan lama.

“Bye bye GRS dan bye bye yang berkenaan… Saya tidak undi kamu (GRS) untuk PAS dapat ADUN Lantikan”.

“Start sudah saya kempen tolak GRS ni.”

Menjelaskan kedudukannya, Farton yang sebelum ini menyokong GRS berkata, kebanyakan rakyat Sabah tidak senang dan tidak suka dengan PAS. Namun realiti itu tidak diambil perhatian oleh pemimpin-pemimpin PN/BN di Malaya.

Semakan ke laman Facebook Farton mendapati beliau telah berkempen untuk STAR dalam PRN yang lalu.

Frame STAR yang digunapakai oleh Farton

Farton berkempen untuk calon bebas pro-STAR di Bengkoka

Farton berkempen untuk calon Bebas pro-STAR di Matunggong

Ternyata, tindakan PN/BN melantik PAS telah keterlaluan dan melampau sehingga Farton terpaksa mengubah pendirian.

18 COMMENTS

  1. Ini lah kebuduhan org Sabah. Bgus2 Shafie Apdal “UNITY” tpi msh termakan umpan si Gapari & perikatan nasional.padan lah dgn muka kmu pengundi2 GRS. Kmu memang layak jdi kan negeri ini masuk ke syurga sperti yg PAS katakan. Ingat diorg ckp bible menyimpang nda lama lgi smua org2 non muslim akan di muslimkan. Tahniah sekali lgi kepada kebodohan KDM terutamanya yg mengundi STAR.

    • Ko cakap bagus lagi pas? Helooo buka otak kau sikit. Cerita pasal pilakk, pilakkkk sdh ada d sabah lamaaaaaaa sdh dr ko belum lahir atau kecil… Tapi bgtu tdkkkkk juga sabah kena ambil oleh pilakk.. Apa ko ingat teda undang2 kah..? Teda mahkamah dunia kaj?.. Ko ingat senang2 kah drg mo ambill… Okay bagi syaa bagus lagi pti kalau drg ceroboh masuk tangkap seja and hantar balikkkk… Tapiiiii kalau pas, apa mcm ko mau tangkap usir diorang di sokong sepenuhnya oleh perdana menteri.. Ketua menteri ramai org2 besar danberkuasa bantu mereka.. So bila drg sdh berakar d sabah. Ko rasa apa yg drg buat ko buli kasi stop? Drg ni ko tangkap hantar pulang tatap malaysia jadi teda reason mau tangkap. Caranya skrg sebelum semua jadi buruk.. Kita bantah kemasukkan drg d sabah.. Kita tdk buli usir drg mcm mana ko usir pilak, kita kena bersuara Bermula dr skrg… Itu seja cara dia.. Jadi apa mau sokong kerajaan hajiji skrg.. Grs… Ni lagi susah ko usir berbanding pti… Ko jgn fikir utk kepentingan diri kau sendiri seja laaaa.. Ingat generasi akan dtg d sabah… Pas inj parasit org2 kl pun tdk mau pas..kau lagi mau.. Najh belum ko rasa kah apa jahat drg.

    • Penternak PTI dari Harris parti berjaya lagi. lepas PBS menang, sokong PTI dlm negeri. Bukan warisan yg masuk PTI ini, malaya yg masukkan org PTI ke Sabah. Jgn lupa PTI di Sabah bukan saja dari filipina, juga dari kalimantan dan jawa.

  2. Apa beza Dap sama Pas parti dari Malaya, 2×5 saja..parti komunis vs parti Fanatik..saya tidak sokong kedua dua parti ini berada di bumi Sabah..

  3. hahaha..baru ko rasa ka, sdh ko pangkah baru menyesal…dari dulu lagi pbs sama star ini tiada penderian lah..kamu berabis betul ckp pasal PTI…kamu rasa pti tu zaman bila? saya rasa sebelum saya lahir lagi oooo…nah ini kali lah…

  4. Apa nak buat? Sendiri bodoh nak caya si Jeffrey pembelot Bangsa n Sabah…nak caya Penipu Dan perompak negara , padan Muka kau bah !

  5. c shafie abdal mna blh jadi KM klau btl dia pti,dia berpendidikan tinggi dan byk pengalaman dlm bidang politik,tdk ada bukti orang kolot cakap dia pti,seorang pun tiada pti dia bagi ic malaysia,malah ramai pti dia c pulang d negara mrk.dlm tempoh2tahun pemerintahannya, trsangat bagus ttp knp orang2 kolot fitnah dia???skrg kamu untunglah,dari mula kerajaan c hajiji di bentuk hingga kini blm ada kerja c hajiji dan semua gabungannya malah menjadi-jadi masalah yg pastinya kamu tak suka.­čśé­čĄú­čśé­čĄú­čśé

  6. Betul tu anak watan moyog, balik┬▓ d salahkn parti yg baru 2 tahun pegang kerajaan, yg puluhan tahun pegang sabah smpai tunggang langang ndak d salahkn, pelik bin ajaib kn???, Simpel klu biasa hidup d suap tnpa berusaha (golongan berat tulang duit saja mau) biar c perompak tetap saja d sokong…tp ini kli kerajaan GRS jgn bg alasan sabah x maju sebab covid dan baru memerintah, nnti kena balik ayat tu sama c 2 tahun memerintah…bedarah tu talinga mendengar…

  7. Pas akan berjuang di sabah..memajukan sabah…dan akan berdakwah ke pedalaman2 sabah yg menganut agama sesat..yg tidak suka pas sila berambus dari malaysia, ini negara demokrasi..apa hak kamu halang pas di sabah..kamu xsokong, tp berjuta lagi yg alulukan pas di sabah. buktinya grs menang waktu prn sabah. kamu semua hanya kerbau warisan..penyokong warisan adalah orang sabah yang masih kolot fikirannya..memang layak tinggal diatas pokok.
    ruparas mcm beruk tp bab2 kondem org no1..
    warisan parti pti..boo…
    #hidupPNBNPAS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Videos

Latest News

Kapten, Pemain-pemain Utama Sabah FC Digugur Kerana Bangkitkan Isu Gaji Tertunggak

Dua tonggak utama Sabah Football Club (FC) dipercayai digugur dari senarai pasukan bagi menghadapi Penang FC dalam saingan Liga...

Penyakit Lama Kembali, Pemain Dan Jurulatih Sabah FC Berbulan-bulan Tidak Dibayar Gaji

Peminat bola sepak tempatan sekali lagi dikejutkan dengan isu tunggakan gaji apabila Sabah FC dikatakan tidak membayar gaji pemain mereka selama 3 bulan sejak...

Timbalan Presiden PN Akui, PN Gagal Tunai Tanggungjawab Terhadap Sabah

Timbalan Presiden Perikatan Nasional, Datuk Dr. Jeffrey Kitingan telah mengaku bahawa kerajaan persekutuan yang diterajui oleh PN gagal menyelesaikan isu tunggakan pembayaran pelbagai geran kepada...

PPBM, STAR Dan PBS Mungkin Hilang Kuasa Dalam Masa Terdekat

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) dan Parti Bersatu Sabah (PBS) mungkin hilang kuasa dalam masa terdekat.Ini kerana perkembangan terkini...

Sudah Berkuasa, Jadi Saya Berjuang Secara Diam-diam, Kata Jeffrey

Presiden Solidariti Tanah Airku (STAR) Datuk Dr. Jeffrey Gapari Kitingan telah hari ini mengaku bahawa cara perjuangan beliau untuk hak-hak Sabah telah berbeza, kerana...

More Articles Like This